Vrăbioare impănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

Printeaza

Vrăbioare impănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

Ingrediente:Vrăbioare impănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

  • 1,400 kg vrăbioara
  • 120 g costiţă
  • 2 morcovi
  • 80 g unt sau ulei
  • 300 g andive
  • 300 g mazăre fină
  • 400 g cartofi
  • 2 linguri făină
  • 1 ou
  • nucşoară
  • 100 g zarzavat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1 lingură de bulion
  • 5 căţei de usturoi

 

 

Mod de preparare:

Se împănează vrăbioara cu costiţă şi morcov, se dau la cuptor cu gră­simea, zarzavatul, ceapa, costiţa rămasă (toate tăiate julien), cimbrul, ustu­roiul, sarea şi piperul.

Cînd carnea este rumenită, se scoate în alt vas mai adanc iar în tava in care a fost friptă carnea se pun făina, nucşoara, bulionul, vinul, 1 1 apă sau supă.

Se pune peste friptură şi se fierbe pînă ce este gata. Sosul se strecoară şi se mai fierbe citeva minute cu vinul şi sosul Madera.

Se aşază tăiată pe platou, se garniseşte cu andive brezate, mazărea şi gogoşelele de cartofi .

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.