Vrăbioare la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

Printeaza

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

Ingrediente:Vrăbioare la cuptor cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

  • 1,400 kg vrăbioare
  • 250 g macaroane
  • 40 g şuncă
  • 40 g limbă afumată fiartă
  • 40 g caşcaval
  • 10 g unt
  • 10 roşii de umplut
  • 200 g bureţi
  • 1 lingură de pesmet
  • 100 g arpagic
  • 80 g măsline verzi
  • 300 g roşii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • usturoi
  • 1/4 lingură de făină

 

Mod de preparare:

Vrăbioarele se frig întregi la cuptor circa 30 minute. Se scot din tavă şi in ea se face sosul cu 1/4 lingură de făină, roşiile, (miezul) de la roşiile de umplut, sare, cimbru, usturoi, puţină apă sau supă.

Se fierbe 15-20 minute apoi se strecoară. Vrăbioarele tăiate subţiri se pun pe un platou, se garnisesc cu macaroanele (fierte, tăiate bucăţi şi încălzite în unt), cu limba şi şunca tăiate julien şi cu caşcavalul ras.

Se mai garnisesc cu roşiile umplute cu bureţii şi arpagicul sotaţi în unt şi cu măslinele fără samburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.