Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

Printeaza

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Vrabioara_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci

  • 1 kg vrabioara de vitel
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 7 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • 125 ml vin rosu sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g smantana
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu ulei bucata de carne, pudraţi-o cu cimbru, sare şi piper.

Frigeţi-o pe grătar până se rumeneşte pe toate părţile; în funcţie de cum o doriţi – în sânge, mediu sau bine făcută – o mai puteţi băga la cuptor câteva minute, la foc iute.

Când carnea este gata, o scoateţi într-un vas şi o acoperiţi, între timp, vă ocupaţi de sosul de ciuperci.

Tăiaţi-le feliuţe, căliţi-le în unt încins, împreună cu ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, apoi turnaţi vinul şi lăsaţi să scadă sosul cam la jumătate.

Adăugaţi smântână şi eventuala zeamă pe care şi-a lăsat-o în farfurie carnea friptă.

Lăsaţi sosul la foc mic, să mai scadă puţin. Tăiaţi carnea felii şi serviţi-o cu sos şi cu o garnitură, de exemplu cu legume fierte la abur sau piure de cartofi.

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

Vrabioara_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.