Volovanuri mici

Printeaza

Volovanuri mici

Ingrediente:Volovanuri mici

  • 300 g făină
  • 325 g unt
  • 150 g apă
  • 1 ou
  • 1 lingura rasă de sare

 

Mod de preparare:

Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele cu o formă mai mică, cu diametrul de 2,5 cm.

Punem pe o tavă foile negâurite, iar peste ele aşezăm foile găurite. Coacem şi căpăcelele scoase cu forma mai mică.

Ungem deasupra cu ou bătut, ca o bandă prin mijlocul foii şi pe căpăcele. Punem foarte puţin ou şi în deschizătură.

Le coacem în cuptor iute. Sînt gata în 12-15 minute, cel mult 18 minute.

Cînd se usucă, le scoatem din cuptor şi le lă­săm să se odihnească. Cu un cuţitaş sco­bim aluatul alb din mijloc cu grijă, ca să nu stricăm fundul.

Umplem volovanurile mici cu orice fel de umpluturi: ciuperci, creier, ficat, gî- turi de raci, piept de pasăre, carne cu suc etc.

Facem un sos alb pe care îl amestecăm cu carnea sau cu ciupercile, tăiate în cuburi mici.

Putem umple volovanurile mici şi cu cremă de vanilie.Acoperim cu căpăcelele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.