Viţel Marsala

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de vitel marsala din: escalop de vitel, piper, faina, unt, ciuperci, vin sec de marsala si frunze tocate de patrunjel. Faţă de carnea de vită şi de miel, cea de viţel conţine mai puţine grăsimi. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B2 şi de niacin, care contribuie la metabolizarea grăsimilor. Ciupercile sunt o sursă importantă de cupru, un mineral necesar oaselor. De asemenea, cuprul ajută organismul să absoarbă fierul din alimente.

Ingrediente:Viţel Marsala

  • 450 g escalop de vitel
  • piper după gust
  • 35 g făină
  • 15 g unt împărţit în 4 bucăţi
  • 280 g ciuperci albe mari tăiate subţire
  • 175 ml vin sec de Marsala
  • 3 linguri frunze tocate de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 120″C (poziţia 2). Se pune o tavă întinsă pe grătarul din mijloc să se încingă. Se aşază bucăţile de muşchi între coli de hârtie cerată şi se bat cu un bătător de şniţele, dinspre centru spre mar­gini, până se subţiază la 3 mm. Se presară piper. Se pune făina într-o pungă de plastic. Se introduc feliile de carne, pe rând, şi se tapetează cu făină.

Se unge o tigaie teflonată cu puţin ulei de măsline şi se pune la încins pe un foc iute. Se topeşte o bucată de unt şi se întinde uniform în toată tigaia. Se prăjesc câteva bucăţi de carne odată, aproximativ 1 minut pe fiecare parte sau până se rumenesc; nu se înghesuie bucăţile de carne în tigaie. Se mută bucăţile de carne în tava încinsă din cuptor. Se repetă pentru restul de bucăţi de carne, adăugând unt dacă este nevoie.

Se adaugă ciupercile în tigaie şi se călesc aproximativ 3 minute sau până capătă o culoare aurie. Se toarnă vinul de Marsala şi se curăţă orice urmă de arsură de pe tigaie. Se fierbe totul aproximativ 2 minute sau până când zeama scade la 125 ml. Se pun din nou bucăţile de carne în tigaie, toate deodată. Se tăvălesc bine în sosul din tigaie. Se presară pătrunjel şi se servesc.

Variante: Pentru o mâncare mai puţin costisitoare, se înlocuieşte muşchiul de vitei cu piept de pui sau de curcan, fără piele şi dezosat. In loc de ciuperci albe se folosesc 2 ciuperci portobello mari – savoarea bogată şi textura cărnoasă vor ridica aroma delicată a viţelului de la sublim la divin! Sau se pot folosi ciuperci shiitake, care au, de asemenea, o aromă puternică şi conţin fitochimice benefice pentru inimă, care nu se regăsesc în alte ciuperci.

Viţel Marsala

Viţel Marsala

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.