Vitel cu sparaghel si broccoli

Printeaza

Vitel cu sparaghel si broccoli din: muşchi de viţel, ulei de susan, sparanghel verde, broccoli, tăiţei de orez, rădăcină de ghimbir, usturoi, sare, ulei de arahide, vin de orez, apă, sos de chili, sos de soia, zahăr.

Vitel_cu_sparaghel_si_broccoli

Ingrediente:

  • 500 g muşchi de viţel
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 legătură sparanghel verde
  • 250 g broccoli
  • 300 g tăiţei de orez
  • 3-4 cm rădăcină de ghimbir decojită
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de arahide
  • 125 ml vin de orez
  • 100 ml apă
  • 2-3 linguri sos de chili
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă amidon
  • 4-5 fire coriandru

Mod de preparare:

Carnea se taie felii subţiri, apoi în fâşii. Se aşază într-un castron, se stropesc cu 2 linguriţe ulei şi se acoperă cu folie; se lasă să se marineze.

Se curăţă sparanghelul şi se îndepărtează capetele lemnoase. Se leagă apoi în mănunchiuri. Se despart bucheţelele de broccoli. Intr-o oală mare se toarnă puţină apă; deasupra se aşază o sită sau dispozitivul de fiert la aburi, care se ta- petează cu hârtie de copt.

Se aşază înăuntru mănun- chiurile de sparanghel şi bucheţelele de broccoli. Se aşază tăiţeii de orez în apă clocotită şi se fierb 4-5 min. (conform indicaţiilor de pe ambalaj). Se scurg şi se amestecă împreună cu restul de ulei de susan. Se pun de­oparte.

Intr-o tigaie adâncă sau în wok se încinge 1 lingură cu ulei şi se adaugă fâşiile de carne; se prăjesc la foc iute de jur-împrejur, până se ru­menesc. Intre timp se fierb legumele la abur: sparan­ghelul 4-6 min., iar broccoli 6 min.

Se scoate carnea din tiga­ie; se adaugă în tigaie 1 lin­gură ulei şi se prăjeşte ghimbirul tăiat felii. După 1 min. se adaugă usturoiul tăiat fe­lii şi se prăjeşte puţin.

Se reaşază carnea în tigaie. Se toarnă vin, apă, sos de chili şi de soia. Apoi se adau­gă zahăr, după gust şi se înăbuşă toate cca 3 min. Se dizolvă amidonul în apă şi se adaugă în tigaie; se amestecă.

Se aşază pe farfurii tijele de sparanghel şi bucheţelele de broccoli; alături se pune câte o porţie de tăiţei, peste care se toarnă carnea cu tot cu sos. Deasupra se presară frunze de coriandru verde.

Vitel cu sparaghel si broccoli

Vitel_cu_sparaghel_si_broccoli

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Foarte bun vita cu sparanghel si broccoli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.