Vitel cu sos de vin

Printeaza

Vitel cu sos de vin din: muschi de vitel, sare, piper, unt, vin, ceapa, bulion, zahar, ciuperci.

Ingrediente:Vitel_cu_sos_de_vin

  • 4 felii muşchi de vitel
  • sare
  • piper
  • unt

Pentru sos:

  • 200 ml vin roşu sec
  • 4 linguri vin dulce
  • o ceapa mică
  • 2 linguri unt
  • 1/2 linguriţă bulion
  • puţin zahăr pudra
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se asezonează si se rumeneşte pe fiecare parte în unt. Apoi, se transferă într-o tavă de cuptor si se lasă 30 de minute.

Pentru sos, în untul în care s-a rumenit carnea se toarnă vinurile, se curăţă bine tigaia, se adaugă ceapa tocată şi ciupercile.

Se lasă 5 minute, se pune bulionul, se lasă 2 minute, se strecoară sosul şi se pune în tigaie. Se adaugă untul, zahărul si ciupercile, sare si piper, se lasă 5 minute, apoi se opreşte focul.

Se serveşte cu sos şi garnitură.

Vitel cu sos de vin

Vitel_cu_sos_de_vin

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.