Vitel cu crema de cimbru

Printeaza

 

O reteta delicioasa de vitel cu crema de cimbru din: antricoate de vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri.Vitel cu crema de cimbru

Ingrediente:

  • 2 antricoate de viţel
  • 1 cană lapte
  • 1 ramură de cimbru
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • sare şi piper

 

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il iei dupa foc si pui cimbrul in lapte.Il lasi asa timp de 15 minute. Apoi il pui din nou la  foc mic si laşi să fiarbă şi să devină concentrat.

Intr-o tigaie, pui 50 g unt şi, după ce s-a topit, aşezi car­nea să se prăjească. Apoi o dai la cuptor, unde o laşi 35 de minute. După ce laptele a scăzut, adaugi gălbenuşurile şi ames­teci. Pe măsură ce crema se îngroaşă, reduci focul şi pui restul untului, repartizat în cantităţi mici, amestecând continuu.

Potriveşti de sare şi piper, iei crema de pe foc şi o păstrezi la bain-marie, caldă, căci nu se poate reîn­călzi. Aduci la masă friptura cu cartofi fierţi şi crema de cimbru alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.