Vitel cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Vitel cu ciuperci si verdeata

Ingrediente:Vitel cu ciuperci si verdeata

  • 1 kg carne
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 5 linguriţe făină
  • 5 linguriţe bulion de roşii sau 10 roşii
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Punem untul într-o cratiţă şi cînd se înfierbantă, adăugăm ceapa, sare şi apoi carnea (spată sau piept) tăiată în bucăţi. Lăsăm să se prăjească încet. Cînd capătă culoare, adăugăm făina şi bulionul de ro­şii (sau roşii proaspete). Amestecăm bine şi turnăm apoi zeama de carne.

Curăţăm, spălăm şi opărim ciupercile cu apă clocotită, le tăiem în felii (în bu­căţi mai mari sau chiar întregi) şi le pu­nem peste viţel. Presărăm piperul. Lă­săm mancarea să fiarbă încet, o oră sau o oră şi un sfert. Nu trebuie să fie prea scăzută. La sfarşit presărăm puţin pătrun­jel tocat.

Viţelul cu ciuperci se poate pregăti şi fără roşii sau bulion de roşii. In acest caz, cand mancarea a scăzut, punem o lingură de smantană, lăsand să mai dea un clocot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.