Vitel cu ardei

Printeaza

Vitel cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Vitel_cu_ardei

  • un kg carne de vitel
  • 3 ardei grasi de diferite culori
  • 2 cepe
  • o crenguta telina
  • 3 catei usturoi
  • o foaie de dafin
  • o lingura faina
  • 150 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu ulei încins se pun c,eapa, ţelina, carnea, us- turoiul’feliat. Se lasă 5 minute să se călească împreună, apoi se adaugă făina. Se toarnă vinul, 250 ml de apă, se pune dafinul şi se po­triveşte de sare şi piper. Când amestecul fiarbe, se acoperă cu un capac şi se lasă o oră.

Intre timp, ardeii se taie cu­buri sau fâşii şi se adaugă după cele 60 de minute de fiert. Se mai lasă 30 de minute.Se serveşte cu orez fiert simpfu pentru că garnitura de came este aromată destul.

Vitel cu ardei

Vitel_cu_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.