Vita cu sos de vin

Printeaza

Vita cu sos de vin din: carne de vita, ceapa, unt, zahar brun, vin rosu sec, foaie de dafin, cimbru, amidon, apa, sare, piper.

Ingrediente:Vita_cu_sos_de_vin

  • 800 g carne de vita
  • o ceapa
  • 60 g unt
  • o lingurita zahar brun
  • 150 ml vin rosu sec
  • o foaie de dafin
  • o crenguta cimbru
  • o lingura amidon
  • 150 ml apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Intre timp, se pregăteşte sosul, pentru care ceapa tocată mărunt se căleşte în unt. După ce s-a înmuiat, se adaugă zahărul şi se caramelizează uşor.

Se pun vinul, apa, foaia de dafin, cimbrul şi piperul şi se lasă sjj dea un clocot. Se deşface amidonul cu apă si se adaugă în sosul care fierbe cu vin. Se pune şi carnea fiartă şi se continuă fierberea până ce sosul devine mai gros.

Se serveşte cu garnitură, după gust.

Vita cu sos de vin

Vita_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.