Vita la tava cu piure de pastarnac

Printeaza

Vita la tava cu piure de pastarnac din: antricot de cita, piper, cimbru, sare, ulei, unt, pastarnac, cartofi, lapte.

Ingrediente:Vita_la_tava_cu_piure _de_pastarnac

  • 1 kg antricot de vită, fără os
  • piper negru
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • unt

Pentru piure:

  • 1-2 bucăţi păstârnac
  • 1-2 cartofi medii
  • unt
  • lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi de pieliţe şi de vinişoare bucata de carne, apoi o ştergi bine cu un şervet (prin tamponare). La final, ungi carnea cu ulei, o sărezi şi o ţii la rece timp de o oră. între timp, fierbi păstârnacul şi cartofii curăţaţi.

Amesteci piperul măcinat mare, cu cimbrul şi cu un praf de sare şi tăvăleşti carnea prin acest amestec, până ce prinde crustă. Incingi grătarul şi pui carnea la fript, cu un pic de unt deasupra. Intorci carnea pe toate părţile, până ce se rumeneşte crusta.

Ungi un vas cu unt din belşug, pui bucata de carne şi o dai la cuptor timp de 25 de minute. Intorci carnea de 2-3 ori, iar dacă ţi se pare că untul din tavă sfârâie prea tare, torni puţină apă călduţă.

Prepari piureul de păstârnac la fel ca pe cel de cartofi, cu unt, lapte şi cu un praf de sare. Când friptura este gata, o scoţi pe un platou şi o feliezi mai gros.

Serveşti friptura cu piure de păstârnac şi cu sosul strâns în tavă, în care ai adăugat o lingură de bulion şi o ceaşcă de apă şi l-ai lăsat să dea în 1-2 clocote.

Vita la tava cu piure de pastarnac

Vita_la_tava_cu_piure _de_pastarnac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.