Vită cu cuscus

Printeaza

O reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Vită cu cuscus

  • 300 g carne tocată de vită
  • 1 cană cu cuşcuş
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă carnea tocată şi las-o să se înăbuşe. Presară un praf de sare şi piper. Din când în când, stropeşte cu puţină apă călduţă. Separat, toarnă peste cuşcuş o cană cu apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă până ce cuşcuşul absoarbe toată apa.

Adaugă-l peste carne, împreună cu ardeii tăiaţi în bucăţi potrivit de mari şi roşiile feliate. Lasă pe foc 2-3 minute. La final, potriveşte gustul de sare şi piper. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi aromatizează cu busuioc proaspăt.

Vită cu cuscus

Vită cu cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.