Vita cu rosii
PrinteazaVita cu rosii din: carne de vita, rosii, ceapa, supa de vita, unt, ulei, boia, patrunjel, sare, piper.
- un kg carne de vită
- un kg roşii foarte bine coapte
- 3 cepe
- 500 ml supă de vită
- 100 g unt
- o lingură ulei
- o linguriţă boia dulce
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori se căleşte în unt topit amestecat cu ulei.
Când a început să se înmoaie, se scoate şi se pune carnea tăiată cuburi care se lasă să şi schimbe culoarea uniform.
Se adaugă roşiile tăiate în patru, supa, boiaua si ceapa rumenită. Se acoperă şi se lasă la fiert două ore, la foc mediu spre mic, adăugând apă, dacă este cazul.
Se verifică dacă a fiert carnea, se potriveşte gustul de sare şi piper, se presară din abundentă cu pătrunjel proaspăt şi se serveşte.
Pofta buna!