Vita cu prune

Printeaza

Vita cu prune din: carne de vita, patrunjel, hasme, prune, ceapa, unt, faina, cartofi, sare, nucsoara.

Ingrediente:Vita cu prune

  • 1 kg carne de vită
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 le­gătură haşme
  • 300 g prune
  • 3 cepe roşii
  • 40 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se pune la fiert împreună cu una din cepe. Când dă în clocot, se spumează, apoi se fierbe timp de o orră, la foc slab.

Carnea fiartă se scoate din supă şi se păstreaiză la cald. Prunele se fierb în puţină supă, timp de 10 minute. Cele două cepe se taie cuburi, se prăjesc în ulei încins, se presară cu făină şi se prepară un rântaş foarte puţin prăjit.

Se stinge cu puţină supă, se adaugă sare şii nucşoară după gust, se lasă să mai dea câteva clocotee, apoi se adaugă prunele.

Cartofi ii curăţaţi se taie în patru, se fierb în apă cu sare. Carneaa se feliază şi se garniseşte cu cartofi fierţi şi sosul cu pruune.

La sfârşit, se presară totul cu haşme tocate măruntit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.