Vis cu mere

Printeaza

Vis cu mere din: ou, sare, faina, zahar, apa, rom, unt, praf de copt, margarina, mere, nuci, cacao, zahar pudra.

Ingrediente:Vis_cu_mere

Pentru blat:

  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 180 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 1 lingură rom
  • 100 g unt sau margarină
  • 1/2 plic praf de copt
  • câte 1 lingură margarină şi unt pentru tavă

Pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2-3 mere
  • 150g nuci măcinate
  • 2 linguri cacao

Pentru glazură:

  • 30 g cacao
  • 70 g zahăr pudră
  • 70 g unt
  • 2 linguri apă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi gălbenuşul cu sarea, zahărul, untul moale, apa şi romul. Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl împărţi în două. Pe hârtie de copt, întinzi dreptunghiuri de aluat cu dimensiunile tăvii (20x30cm).

Pentru umplutură, decojeşti merele şi le razi. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi merele stoarse, apoi adaugi cacaua şi nucile fin măcinate. Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când nu se mai simte zahărul.

In tava unsă şi tapetată, pui o foaie, apoi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.

Intre timp, fierbi la bain-marie ingredientele pentru glazură. Când prăjitura s-a răcit, întinzi uniform glazura caldă.

O păstrezi la rece până se întăreşte, apoi o porţionezi.

 

Vis cu mere

Vis_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.