Vinete umplute murate

Printeaza

O reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute.

Ingrediente:

  • 5 kg vinete mijlocii
  • 5 pahare frunze de telina taiate marunt
  • 3 pahare frunze de patrunjel si marar
  • 250 g usturoi
  • 7 linguri sare
  • 5 l apa
  • 2 ardei iuti

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele şi crestaţi-le 4-5cm în lungime, opăriţi-le timp de 7 -10 minute, în apă clocotită cu sare. Scoateţi-le şi puneţi-le pentru o jumătate de oră într-un vas cu apă rece, apoi scurgeţi-le pe o strecurătoa­re. Puneţi apa la fiert şi opăriţi frunzele de ţelină, după care lăsaţi-le la răcit.

In apa scursă puneţi sarea, mai daţi într-un clocot şi apoi lăsaţi în repaus. Amestecaţi ţelină, pătrunjelul, mărarul cu usturoiul pisat. Adăugaţi ardeiul iute tăiat în feliuţe şi sare, după gust. Umpleţi vinetele cu acest amestec în tăieturile făcute înainte de opărire.

Aşezaţi-le în borcane, unele peste altele. Deasupra turnaţi saramura răcită (să treacă 2 – 3 cm peste vinete).

Inchideţi borcanele ermetic, apoi depozitaţi-le la răcoare. Serviţi-le stropite cu puţin ulei de măsline.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.