Vinete umplute cu legume

Printeaza

O reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa.

Ingrediente:Vinete umplute cu legume

  • 2 vinete mici
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei de măsline
  • 2 cepe tăiate felii
  • 3 căţei de usturoi pisaţi
  • 3 roşii tăiate cuburi
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1 praf zahăr
  • 30 ml apă

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de cotoa¬re, se spală şi se taie în două; fiecare jumătate se crestează adânc, dar nu se taie. Se aşază vinetele cu partea tăiată în sus, se sărează şi se lasă să se odihnească cca 30 min. intr-un castron, ca să îşi lase zeamă.

Se spală vinetele, se storc şi se şterg. Se încinge într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei şi se căleşte ceapa lent, la foc moale, cca 4 min. Se adaugă usturoiul şi se prăjesc împreună 5 min. Se aşază amestecul într-un castron şi se adaugă roşiile, sare şi piper. Se mai adaugă 1 lingură pătrunjel şi se amestecă, într-o tigaie se încinge restul de ulei şi se prăjesc vinetele.

Se aşază vinetele într-o formă de sufleu, cu partea tăiată în jos. în crestăturile din coajă se repartizează umplutură de legu¬me. Se amestecă sucul de lămâie cu apă şi zahăr şi se toarnă peste amestecul de legume. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se coace cca 35-40 min., în cuptorul încălzit la 160 °C. Se stropesc între timp vinetele cu zeama din tavă şi se servesc presărate cu pătrunjel, fie calde, fie reci.

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.