Vinete umplute cu dovleac si branza

Printeaza

Vinete umplute cu dovleac si branza din: vanata, ceapa, usturoi, dovleac, telina,rosie, ardei gras, branza sarata, busuioc, ulei de masline.

Ingrediente: Vinete_umplute_cu_dovleac_si_branza

  • 1 vânătă
  • 1/2 ceapă tocată
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 100g de dovleac, tăiat cubuleţe
  • 1/2 tulpină de ţelină, tocată
  • 1 roşie, tocată cuburi
  • 1 ardei gras, tocat cuburi
  • 200g de brânză sărată, fărâmiţată
  • câteva frunze de busuioc, tocate, plus frunze întregi pentru ornat
  • ulei de masline, pentru uns legumele

 

Mod de preparare:

Taie vânătă în jumătăţi pe lungime. Curăţă-i miezul, păstrând o crustă de aproximativ 3cm. Toacă miezul şi lasă-l deoparte.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune dovleacul, ardeiul şi roşia într-o tavă, stropeşte-le cu ulei şi amestecă-le bine. Pune şi crustele de vinete printre legume. Coace-le 30-40 de minute, apoi lasă-le deoparte.

Intr-o tigaie mare nonaderentă, încinge puţin ulei şi căleşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă legumele tocate, amestecă-le câteva minute în tigaie, apoi umple vinetele cu ele. Presară brânza deasupra şi mai dă vinetele la cuptor 10 minute, până când toppingul se rumeneşte.

Vinete umplute cu dovleac si branza

Vinete_umplute_cu_dovleac_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.