Vinete umplute cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Vinete umplute cu ciuperci si ceapa din: vinete, ceapa, unt, ciuperci, patrunjel, usturoi, faina, cascaval, oua, sos de rosii, smantana, pesmet.

Ingrediente:Vinete umplute cu ciuperci si ceapa

  • 5 vinete tinere
  • o ceapă
  • o lingură unt
  • 20 ciuperci
  • pătrunjel verde
  • 4 căţei usturoi
  • o lingură faină
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 2 ouă
  • un pahar sos roşii
  • 2 lingutri smântână
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se fierb vinetele, se taie cotorul şi se scobesc. Se rumeneşte ceapa tăiată în unt împreună cu usturoiul pisat şi cu ciupercile tăiate mic, pătrunjelul tocat şi mieîzul de vinete tocat, la care se adaugă smântână amestecată cu făina.

Se lasă să fiarbă câteva minute. După ce s-a răcit se pun caşcavalul ras şi ouăle şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umplu vinetele. Vinetele umplute se jpun într-o cratiţă, se presară cu pesmet, se toarnă peste ele sosul de roşii şi se dau la cuptor, să scadă bine tot sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.