Vinete umplute cu carne si ciuperci

Printeaza

Vinete umplute cu carne si ciuperci din: vinete, ceapa, ulei, carne de pui, usturoi, zahar, pasta de tomate, ardei gras, frunze de busuioc, patrunjel, ciuperci, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_carne_si_ciuperci

  • 2 vinete mari sau 4 mici
  • 2 cepe
  • 8 linguri ulei
  • 400 g carne de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ardei gras
  • 3-4 frunze busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 g ciuperci
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lung. Presari sa re şi le laşi 30 de minute pe un tocător, la scurs. Le ungi cu puţin ulei şi le coci în cuptorul preîncălzit, aproximativ 20 de minute.

Odată vinetele coapte, le scoţi din cuptor şi le laşi la răcit. Le scobeşti, lăsând o margine de 2 cm. Păstrezi miezul pentru mai târziu.

Toci ceapa şi căleşti jumătate din ea. Adaugi carnea tăiată bucăţi şi laşi amestecul la foc mic. Adaugi 100 ml de apă, condimentezi cu sare şi cu piper şi laşi la fiert 15 minute. Dai compoziţia la răcit.

Tai ardeiul gras cubuleţe (păstrezi puţin pentru ornat). Căleşti împreună cu usturoiul şi cu restul de ceapă. Adaugi ciuper-cile tăiate bucăţi şi zahărul, cimbrul, busuiocul şi condimentezi cu sare şi piper.

Incorporezi în carne pasta de tomate şi verdeaţa. Adaugi miezul scos de la vinete. Umpli cu această compoziţie vinetele şi te dai la cuptor circa 20 de minute. Ornezi cu restul de ardei tocat.

Vinete umplute cu carne si ciuperci

Vinete_umplute_cu_carne_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.