Vinete umplute cu carne si ardei iute

Printeaza

Vinete umplute cu carne si ardei iute din: vinete, ardei iute, ardei capia, ceapa, carne tocata de vita, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_carne_si_ardei_iute

  • 6 vinete potrivite
  • 6 ardei iuti
  • 3 ardei capia
  • 2 cepe
  • 400 g carne tocata de vita
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălăm vinetele şi le decojim alternativ, lăsând şi câteva fâşii de coajă. Punem la fiert 1 l de apă cu sare, iar când clocoteşte, scufundăm vinetele. Le fierbem 5 minute, după care la scurs. Tocăm ceapa mărunt şi o amestecăm cu carnea tocată, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.

Vinetele scurse se crestează pe lung, la jumătate, şi se scobesc puţin. In fiecare vânătă se pune umplutură de carne. Se acoperă cu o jumătate de ardei gras. Ardeii iuţi se taie pe lung, în două, dar fără a li se îndepărta codiţa, ci doar seminţele.

Se pun pe vinete, pe marginea ardeiului gras. Se coc 60 minute într-o tavă unsă cu ulei. Se servesc fierbinţi.

Vinete umplute cu carne si ardei iute

Vinete_umplute_cu_carne_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.