Vinete cu ulei

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu ulei din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare.

Ingrediente:Vinete cu ulei

  • 6 vinete
  • 6 cepe
  • 1  roşii mari
  • 8 căţei de usturoi
  • 2   linguriţe zahăr
  • 1 pahar ulei de măsline extravirgin
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa peştişori şi căleşte-o în ulei încins, împreună cu usturoiul. Adaugă roşiile descojite, tăiate bucăţele.

Indepărtează partea de la codiţa vinetelor (de la coadă) şi taie-le jumătăţi, pe lungime. Aşază-le într-o cratiţă, una lângă alta, pune pe ele ceapa şi roşiile, presară-le cu sare şi zahăr şi toarnă 2 pahare cu apă.

Acoperă-le cu un capac şi fîerbe-le la foc mic până când se înmoaie bine, apoi lasă-le să se răcească. Presară mâncarea cu pătrunjel tocat şi serveşte-o.

Vinete cu ulei

Vinete cu ulei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.