Vinete tocate cu orez

Printeaza

O reteta de vinete tocate cu orez din vinete, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, turmeric, chimen, sare, iaurt, zahar si orez cu bobul lung.

Ingrediente:Vinete tocate cu orez

  • un kg de vinete
  • 40 g unt
  • 3 cepe mijlocii tăiate
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • o rădăcină de 5 cm de ghimbir curăţată şi mărunţită
  • doi ardei verzi curăţaţi de seminţe şi mărunţiţi
  • o jumătate de legătură de frunze de coriandru tăiate mărunt
  • o linguriţă de turmeric
  • o linguriţă de chimen râşnit
  • o linguriţă de sare
  • 175 ml de iaurt
  • o lin­guriţă de zahăr
  • 350 g orez cu bobul lung ţinut în apă 30 de minute şi apoi uscat

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180 grade C. Tăiaţi vinetele în două, evisceraţi-le şi aşezaţi conţinutul lor în tava de copt. Introduceţi în cuptor şi coaceţi-le 45 de minute, până când se înmoaie.

Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească pentru a le putea mânui; tocaţi-le, apoi, până se obţine un piure. Separat, topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi ceapa şi prăjiţi, amestecând din când în când, până se închide la culoare.

Adăugaţi usturoiul, ghimbirul, ardeii şi prăjiţi timp de 3 minute, amestecând des. Adăugaţi coriandrul, turmericul şi chimenul. Coaceţi încă un minut. Adăugaţi piureul de vinete şi sarea, apoi mai coaceţi încă 5 minute, amestecând des.

Puneţi iaur­tul şi zahărul, apoi transferaţi conţinutul în interiorul vinetelor tăiate jumătate şi eviscerate. Fierbeţi orezul şi puneţi-l în jur, ca garnitură.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • retete cu vinete tocate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.