Vinete tocate cu untdelemn

Printeaza

Vinete tocate cu untdelemn din: vinete, sare, untdelemn.

Ingrediente:Vinete tocate cu untdelemn

  • vinete
  • sare
  • untdelemn

 

 

Mod de preparare:

Vinetele tinere şi foarte proaspete, se coc, se curăţă de coajă, se desfac în şuviţe şi se lasă să se scurgă pe o planşetă încli- natită, uscată, care a fost bine spălată şi opărită. Se presară cu sarre şi se lasă trei-patru ore să se scurgă bine.

După ce s-au scurs, se aşează în borcane, îndesându-le cu coada unei linguri de lemn, penntru a nu rămâne goluri de aer între şuviţe.

Se iau borcane mici în care se încapă o vânătă, cel mult două, deoarece dacă se desface, trebuie consumat tot, o singură dată, altfel se alterează foarte uşor.

Borcanele se lasă goale pe o distanţă de 2-3 cm de la gură. Se şterg apoi cu o vată înmuiată în alcool, pe margini, în interior şi exterior şi se toarnă deasupra untdelemn proaspăt într-un strat cam de un centimetru.

Se închid cu folie adezivă. Se fierb la bain-marie în prima zi, 25 minute, iar a doua zi, 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.