Vinete taranesti

Printeaza

Vinete taranesti din: vinete, rosii, ardei capia, busuioc, ceapa, usturoi, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete taranesti

  • 6-8 vinete
  • 1 kg rosii
  • 6 ardei capia
  • busuioc
  • 4 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceasca mica de ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti vinetele sa se coaca pe o tabla asezata pe flacara mare sau pe o plita fierbinte. Curatati de coaja cand coaja s-a ars si carnea legumelor s-a inmuiat, asezati-le pe un fund de lemn inclinat ca sa se scurga 30 minute. Coaceti ardeii in acelasi fel, curatati de coaja, rupeti-i fasii, lasati la scurs.

Curatati cepele si rosiile (pe care le decojiti) si taiati-le marunt. Ungeti cu ulei (2-3 linguri) o forma de sticla puneti un rand de vinete fara seminte; al doilea rand va fi de ceapa tocata; urmatorul rand va fi de rosii in amestec cu usturoi tocat. Sarati rosiile, puneti peste ele ardeii, incheiati cu alt strat de vinete.

Turnati deasupra uleiul ramas si presarati peste mancare busuioc tocat. Puneti forma in cuptorul cald, lasati sa se rumeneasca 40 minute. Serviti mancarea calda sau rece, cu paine de casa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.