Vinete taranesti (varianta)

Printeaza

Vinete taranesti din: vinete, ardei, rosii, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Vinete taranesti

  • 3 vinete
  • 4 ardei graşi
  • 1/2 kg roşii
  • 6-7 căţei de us­turoi
  • ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se curăţă de coajă, se desfac fâşii, se pun la scurs. Ardeţi se coc, se lasă să se răcorească, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se taie fâşii.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toa­că mărunt şi se călesc în ulei la foc mic. Roşiile se taie felii. într-o-tavă se aşază un rând de vi­nete, unul de ardei, roşii, usturoiul tăiat feliuţe, amestecat cu ceapa călită.

Se presară totul cu sare şi piper, se adaugă puţin ulei şi se dă la cuptor.

Vineţele astfel preparate se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.