Vinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru

Printeaza

Vinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru din: vinete, dovlecei, ulei vegetal, ghimbir, usturoi, ardei iuţi verzi Cayenne, seminţe de fenicul, seminţe de chimion, seminţe de coriandru, turmeric, roşii tocate din conservă, coriandru proaspăt, mentă.

Ingrediente:Vinete_si_dovlecei_umpluti_cu_seminte_de_fenicul_si_coriandru

  • 600 g vinete (2-3 vinete de persoană)
  • 200 g dovlecei
  • 3-4 linguri cu ulei vegetal
  • 2 linguri cu rădăcină de ghimbir rasă
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi şi raşi
  • 1-2 ardei iuţi verzi Cayenne, curăţaţi de seminţe şi feliaţi fin
  • 2 linguriţe cu seminţe de fenicul
  • 1 linguriţă cu seminţe de chimion
  • 1 linguriţă cu seminţe de coriandru măcinate
  • 1/2 linguriţă cu turmeric măcinat
  • 400 g roşii tocate din conservă
  • câte o mână de coriandru proaspăt tocat şi mentă
  • orez, pentru a servi

Mod de preparare:

Curăţă vinetele şi taie-le în lungime pe jumătate. Taie în jumătate dovleceii. Presară legumele cu un pic de sare şi lasă-le deoparte, într-o strecurătoare, timp de 20 de minute.

Clăteşte şi usucă vinetele şi dovleceii. Unge-le cu ulei şi coace-le pe grătar timp de aproximativ 10 minute, până se rumenesc, întoarce-le şi frige-le pentru alte câteva minute.

Intre timp, amestecă ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi într-un mojar, cu 3 linguri de apă şi pisează-le, sau amestecă-le într-un castron mic.

Pune uleiul rămas (2 linguri) într-o tigaie, adaugă seminţele de fenicul şi chimen. Când încep să sfârâie, adaugă amestecul de ghimbir şi prăjeşte timp de câteva minute.

Adaugă seminţele de coriandru şi turmeric, prăjeşte 1 minut, apoi adaugă roşiile şi asezonează generos cu sare şi piper negru.

Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 8-10 minute, până când sosul scade şi se îngroaşă uşor. Adaugă un pic de apă în cazul în care devine prea gros. Amestecă cu verdeţurile proaspete.

Imparte vinetele şi dovleceii în 4-6 farfurii şi toarnă sosul fierbinte deasupra, cu o lingură. Serveşte cu orez.

Vinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru

Vinete_si_dovlecei_umpluti_cu_seminte_de_fenicul_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.