Vinete cu piure de legume

Printeaza

O reteta de vinete cu piure de legume din: vinete, cartofi, broccoli, amstec de salata, rosii, miere, otet de mere, sos de soia, masline, busuioc, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si lamaie.

Ingrediente:Vinete cu piure de legume

  • două vinete
  • trei cartofi
  • 300 g broccoli
  • un pachet amestec de salată
  • patru roşii
  • trei linguri cu miere
  • oţet de mere
  • două linguri cu sos de soia
  • 100 g măsline feliate
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Vinetele se curata, se spala, se sterg de apa si se taie felii potrivit de groase. Intr-un castron se pun mierea, dou linguri cu otet de mere si sosul de soia. Se presara piper si busuioc tocat, se amesteca si se ung feliile de vinete cu sosul obtinut.

Se frig pe un grătar aproximativ cinci minute, se ung din nou cu sos, se continuă frigerea încă cinci minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald. Din cartofi şi broccoli se face un piure, se adaugă busuioc tocat, puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust.

Se formează tur­nuleţe din felii de vinete şi piure alternativ, se presară busuioc tocat şi se aşază pe farfurii.

Se face un sos din roşiile pasate, sare, piper şi puţin ulei fierte zece minute. Se toarnă peste turnuleţe şi se servesc imediat împreună cu amestecul de salată, măslinele feliate, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel şi suc de lămâie.

Este indicat să se servească imediat, căci îşi schimbă gustul complet când se răcesc.

Vinete cu piure de legume

Vinete cu piure de legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.