Vinete in aluat crocant

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: faina, oua, lapte, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Vinete in aluat crocant

  • două vinete
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 75 ml lapte cald sau apă minerală
  • ulei de floarea- soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un tocător de lemn circa 40 de minute. Cu cât stau mai mult, cu atât iese sucul amar din ele.

Făina se pune într-un bol mai mare împreună cu gălbenuşurile, o lingură şi jumătate de ulei, laptele dulce sau apa minerală şi se amestecă bine cu un tel până se încorporează toate ingredien­tele.

Albuşurile se bat separat cu telul, se adaugă la compoziţia din bol şi se amestecă uşor până se omogenizează aluatul. Se scurg vinetele de apă, se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins pana devin aurii si crocante.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.