Vinete murate

Printeaza

Vinete murate

Vinete murate Ingrediente:

  • 5 kg vinete
  • 5 pahare de frunze de ţelină
  • 3 pahare pătrunjel şi mărar frunze tăiate mărunt
  • 250 g usturoi
  • 7 linguri sare
  • 5 l apă
  • ardei iute după gust

 

Mod de preparare:

Vinetele le speli, le tai codiţele şi le crestezi în lungime 4-5 cm. Le pui în apă clo­cotită cu sare, timp de 7-10 minute. Le scoţi într-o strecurătoare şi le laşi în apă rece 20-30 de minute.

Apoi le aşezi la scurs pe o planşetă de lemn. Cei 5 l de apă îi pui la fiert şi când clocotesc opăreşti frun­zele de ţelină (3-5 minute), după care le dai la răcit. In apa rămasă pui cele 7 lin­guri de sare, dai în clocot şi iei de pe foc.

Tai toate frunzele mărunt – ţelină, pătrunjel, mărar -, le amesteci cu usturoiul pisat şi adaugi ardei iute şi sare. Cu acest amestec umpli vinetele prin tăieturile făcute, după care le aşezi în borcan una lângă alta.

Peste ele torni saramura răcită, care trebuie să fie deasupra vinetelor cu 2 cm. Inchizi borcanele cu celofan sau capace şi le ţii la căldură (18-20° C) câte­va zile. Apoi le pui la răcoare. Când le serveşti le poţi stropi cu puţin ulei.

Vinete murate

Vinete murate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.