Vinete mediteraneene cu mozzarella

Printeaza

Vinete mediteraneene cu mozzarella din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii, ketch-up, sare, piper, masline, mozzarella, frunze de busuioc

 

Vinete_mediteraneene_cu_mozzarella
Ingrediente:

  •  1 ceapă curăţată de coajă şi tocată
  •  3 linguri cu ulei de măsline
  •  1-2 căţei de usturoi
  •  400 g roşii cubuleţe la conservă
  •  1 lingură cu ketch-up
  •  sare şi piper proaspăt măcinat
  •  2 vinete mari
  •  60 g măsline tăiate felii
  •  60 g mozzarella
  •  aproximativ 1 0 frunze de busuioc

 

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa timp de câteva minute cu o lingură de ulei de măsline, adaugă usturoiul şi lasă pe foc timp de 5 minute.

Pune roşiile şi ketchup-ul şi fierbe la foc mic, fără capac, timp de 10-15 minute, până când se îngroaşă. Asezonează.

Taie fiecare vânătă în 8 felii subţiri. Alege cele mai mari 12 felii, dă-le pe fiecare parte cu ulei şi coace-le pe grătar până devin maronii. Pune-le deoparte, pe o hârtie absorbantă.

Coace şi restul feliilor, taie-le în bucăţi şi lasă-le deoparte într-o farfurie. Pune 4 linguri cu sos de roşii şi măslinele deasupra vinetelor tăiate şi amestecă bine.

Incălzeşte cuptorul la 200 °C. întinde feliile de vinete pe o suprafaţă plană şi împarte umplutura între ele.

Presară deasupra jumătate din cantitatea de mozzarella şi jumătate din frunzele de busuioc, tăiate.

Rulează fiecare felie şi pune-le în tavă cu restul de sos de roşii şi mozzarella.

Lasă-le să se coacă timp de 20 minute. Serveşte-le ornate cu frunze de busuioc tocate.

Vinete mediteraneene cu mozzarella

Vinete_mediteraneene_cu_mozzarella

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.