Vinete marinate cu ceapă

Printeaza

Vinete marinate cu ceapă din: vinete, ceapa, ulei, sare, otet, ramurele de cimbru.

Ingrediente:Vinete_marinate_cu_ceapa

  • 2 kg vinete
  • 1 1/2 kg ceapa
  • 200 ml ulei
  • 30 g sare
  • 1 l otet
  • cateva ramurele de cimbru sau rozmarin

 

Mod de preparare:

Alegi vinete tinere, nu prea mari, lungi şi subţiri, care nu au prea multe seminţe. Le tai în rondele, le presari cu puţină sare, iar după 10 minute le opăreşti. Le pui sub un teasc, să se scurgă, apoi pe un şervet, să se usuce. Prăjeşti în ulei feliile de vinete, pe ambele părţi.

Cureţi ceapa şi o tai în rondele subţiri. Speli şi laşi să se usuce borcane de 450 ml. Aşezi în borcane, în straturi, vinete şi ceapă, cu frunze de rozmarin sau cu fire de cimbru printre ele. Fierbi oţetul cu sarea, iar când s-a răcit, îl torni în borcane.

Ca să preseze conţinutul, în fiecare bor­can aşezi în cruce beţişoare. Acoperi borca­nele cu celofan dublu şi le păstrezi într-o încăpere răcoroasă. Vinetele astfel preparate sunt foarte gustoase ca aperitiv.

Vinete marinate cu ceapă

Vinete_marinate_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.