Vinete marinate crocante

Printeaza

Vinete marinate crocante din: vanata, sare, sos de soia, otet de cidru, ulei, sirop de agave, chimen, boia, enibahar, cuisoare.

Ingrediente:Vinete marinate crocante

  • o vânătă mare
  • două linguriţe de sare
  • un sfert de ceaşcă de sos de soia
  • două linguri de oţet din cidru de mere
  • două linguri de untdelemn de măsline
  • două linguri de sirop de agave
  • o linguriţă de chimen
  • o jumătate de linguriţă de boia
  • o jumătate de linguriţă de enibahar sau cuişoare măcinate

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vânătă în felii subţiri, folosind un cuţit bine ascuţit.

Frecaţi fâşiile de vânătă cu sare şi lăsaţi-le pe o farfurie, timp de treizeci de minute.

Intr-un mixer, amestecaţi toate celelalte ingrediente până obţineţi un sos.

Intr-un bol mare, amestecaţi laolaltă vânătă şi sosul preparat. Lăsaţi-o la marinat timp de o oră. (După ce vânătă s-a marinat, puteţi folosi marinata rămasă ca sos de salată.)

Puneţi feliile de vânătă marinată pe tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase. Deshidrataţi la 63 grade C. După două ore, întoarceţi feliile de vânătă şi reduceţi temperatura la 43 grade C. După douăsprezece ore, feliile de vânătă ar trebui să fie crocante şi gata de a fi mâncate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.