Vinete cu legume

Printeaza

O reteta de vinete cu legume din: vinete, ardei grasi, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 4 ardei grasi
  • 2 ardei capia
  • 500 g rosii
  • 4 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele pe jar sau în cup­torul aragazului. Curăţaţi-le de coajă, lăsaţi-le pe un plan înclinat, să se scurgă de zeama amară. Coaceţi ardeii, presăraţi-i cu sare fină şi acoperiţi-i cu folie. După 10 minute puteţi să-i curăţaţi uşor de pieliţă.

Eliminaţi cotoarele şi seminţele şi tăiaţi-i în fâşii. Căliţi în ulei ceapa şi usturoiul, tăiate în rondele. Opăriţi 20 secunde roşiile, curăţaţi-le de pieliţe şi tăiaţi-le în rondele. Puneţi într-un vas termorezistent straturi alter­native de fâşii de vinete, de ardei, rondele de roşii, ceapă şi usturoi.

Stropiţi ingredientele cu ulei. Puneţi vasul la cuptor pentru 15 – 20 de minute. Acest preparat se serveşte după ce s-a răcit.

Vinete cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.