Vinete la grătar cu susan

Printeaza

O reteta simpla de vinete la gratar cu susan din: vinete, ulei aromat cu ardei iute, sos de soia, sos de peste, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, ulei de susan, zeama de lamaie, zahar brun, menta si seminte de susan.

Ingrediente:Vinete la grătar cu susan

  • 4 vinete mici, mai rotunde
  • 3 linguri ulei aromat cu ardei iute
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peşte
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii proaspeţi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe zahăr brun
  • 1 lingură mentă proaspătă tocată
  • 2 linguri seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Taie vinetele felii pe lungime, pornind de la vârf şi lăsându-le netăiate spre coadă circa 1 cm. Presară sare pe felii şi lasă-le să se scurgă 10-30 de minute. Clăteşte-le cu apă rece şi zvântă-le.

Intre timp, prepară un sos amestecând uleiul aromat cu ardei iute, sosul de soia şi cel de peşte. Unge cu acest sos feliile de vinete, pe ambele părţi.

Frige vinetele pe un grătar de fontă încins până când se înmoaie. Căleşte usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul iute în uleiul de măsline încins până când îşi lasă aromele.

Ia tigaia de pe foc şi adaugă zeama de lămâie, zahărul brun, menta şi uleiul de susan. Aşază vinetele în formă de evantai pe un platou şi toarnă peste ele compoziţia obţinu­tă. La sfârşit, presară-le cu seminţe de susan şi decorează cu frunze de mentă.

Dacă vrei să dai un gust uşor diferit preparatului, poţi prăji seminţele de susan într-o tigaie fară ulei, pentru a le face mai crocante. Dacă doreşti să obţii un preparat cu o aromă mai pregnantă, poţi servi vintele cu tahini (cremă pe bază de seminţe de susan).

Vinete la grătar cu susan

Vinete la grătar cu susan

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.