Vinete la cuptor cu sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de masline, oregano, smantana.

Ingrediente:Vinete_la_cuptor_cu_sparanghel

  • două vinete mai mari
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g migdale
  • 30 g stafide
  • 100 g roşii uscate din conservă
  • 500 g sparanghel
  • 175 g parmezan
  • 100 g măsline negre feliate
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • oregano
  • smântână

Mod de preparare:

Sparanghelul se spală, se taie puţin din codiţe şi se fierbe în apă cu sare, se scoate într-o stre­curătoare şi se lasă să se răcească.

Vinetele se spală, se taie în jumătăţi şi se opăresc cinci minute în apă clocotită cu sare.

Se aşază pe un tocător şi se lasă să se scurgă. Miezul de nucă şi migdalele se toacă mărunt, se adaugă stafidele, roşiile uscate tocate şi măslinele negre feliate.Se presară un sfert din parmezanul dat pe râzătoare, piper, oregano tocat şi patru linguri de ulei de măsline.

Se adaugă miezul de la vinete tocat mărunt, se amestecă totul şi se umplu jumătăţile de vinete. Se aşază deasupra sparan­ghelul tăiat bucăţi mai mici, se pun vinetele pe o tavă, se intro­duc în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute, cât să se înmoaie complet vinetele.

Vinete la cuptor cu sparanghel

Vinete_la_cuptor_cu_sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.