Vinete la cuptor cu roşii

Printeaza

Vinete la cuptor cu roşii

Ingrediente:Vinete la cuptor cu roşii

  • un kg vinete
  • 500 g roşii
  • doi căţei de usturoi
  • două cepe albe
  • un ardei capia
  • 50 g miezuri de nucă
  • 50 g migdale
  • 50 g fistic
  • 25 g seminţe de dovleac
  • seminţe de susan
  • mentă
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • parmezan
  • mozzarella

Preparare:

Vinetele se curăţă, se spală, se taie rondele mai groase şi se condimentează. Se lasă să se scurgă 30 de minute pe un tocător, apoi se aşază într-o tavă stropită cu ulei de măsline.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă cînd devin aurii, se adaugă roşiile, ardeiul capia tăiat cubuleţe, sarea, piperul şi se fierb timp de zece minute.

Se toarnă peste vinetele din tavă, se presară fisticul, seminţele de dovleac, migdalele şi miezurile de nucă tocate mărunt.

Se adaugă o lingură de seminţe de susan, mentă verde tocată fîşii subţiri, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 25 de minute.

Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan ras sau cubulete de mozzarella

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta delicioasa cu vinete. Recomand cu drag.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.