Vinete la cuptor cu iaurt

Printeaza

Vinete la cuptor cu iaurt din: vinete, sare, ulei de masline, telemea de oaie, iaurt de oaie, oua, usturoi, busuioc, piper, cascaval de oaie.

Ingrediente:Vinete_la_cuptor_cu_iaurt

  • 2 vinete mari
  • sare
  • ulei de masline
  • 100 g telemea de oaie
  • 200 g iaurt de oaie
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire de busuioc
  • piper
  • 60 g cascaval de oaie (pecorino)

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele felii groase de crica 0,5 cm si se lasă pe un plin inclinat circa 15 minute, ca sa se scurga de zema. Apoi se sareaza, se lasa să se mai scurgă puţin şi se şterg. Se frig apoi într-o tigaie-grill încinsă şi unsă cu ulei.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ames­tecă iaurtul cu telemeaua zdrobită în preala­bil cu furculiţa, ouă, usturoi pisat şi frunze de busuioc tocate. Se sărează şi se pipe- rează după gust.

Se unge cu ulei o formă de sufleu şi se repartizează înăuntru 1/4 din cantitatea de compoziţie de iaurt, deasupra se aşază 1/3 din cantitatea de felii de vinete, apoi se aşază alt sfert de cantitate de iaurt şi se pre­sară caşcaval ras.

Se repetă apoi proce­dura până ce se epuizează toate ingredien­tele. Deasupra trebuie să fie un strat de compoziţie de iaurt peste care se presară caşcaval ras. Se dă forma la cuptor şi se coace timp de cca 20 min. Se scoate apoi forma din cup­tor, se lasă să se odihnească câteva minute şi se taie apoi porţiile.

Vinete la cuptor cu iaurt

Vinete_la_cuptor_cu_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.