Vinete in sos usturoiat

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete in sos usturoiat, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Vinete in sos usturoiat

  • 3 vinete
  • 1 kg rosii
  • 6-7 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare:

Alege vinete proaspete si cat mai mici, pentru ca nu au foarte multe seminte. Spala-le si taie-le rondele de circa 5 mm grosime.

Infierbântă uleiul într-o cratiţă, pune rondelele de vinete la prăjit, întorcându-le pe ambele părţi. Lasă-le până se înmoaie, apoi scoate-le cu spumiera. Separat, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi trece-le printr-o sită.

Sosul astfel obţinut, pune-l pe foc împreună cu o lingură cu ulei şi usturoiul zdrobit. Potriveşte gustul de sare, iar la final, aromatizează cu pu­ţin busuioc tocat fin. Serveşte rondelele de vinete cu sos de roşii din belşug.

 

Vinete in sos usturoiat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.