Vinete in otet

Printeaza

O reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita.

Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru)Vinete_in_otet

  • 1,4 kg vinete tari
  • 3 ardei iuti
  • 8 catei de usturoi
  • 4 fire de telina vede
  • 5 morcovi
  • 500 ml apa
  • 3 linguri otet de fructe
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • frunze de telina
  • frunze de vita

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se crestează transver¬sal în dreptul părţii mai groase şi se scot seminţele cu vârfu cuţitului. Se aşază în dispozitivul de fiert la aburi şi se fierb cca 5-7 min.

Se iau de pe foc, se aşază pe o farfurie şi se stoarce sucul. Se lasă să se răcească şi se dau la frigider peste noapte.

Se taie felii ardeii iuţi; se curăţă de semirţe. Se decojesc căţeii de usturoi; se toacă. Se spală ţelina şi se taie felii.

Se curăţă morcovii şi se rad; se amestecă împreună cu legumele. Iîntr-o oală se amestecă apa cu oţet şi sare.

Se umplu vinetele cu amestecul de legume şi câteva frunze de ţelină; se aşază în borcanele pregătite.

Deasupra se pun frunzele de viţă, se toană zeama şi se aşază deasupra o piatră pentru îngreunat.

Se acoperă cu un prosop curat şi lasă să se marineze cca 2-3 zile.

La început zeama se va tulbura, pe urmă va deveni din nou clară. Se închid borcanele şi se păstrează la rece.

Vinete in otet

Vinete_in_otet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.