Vinete impaiate

Printeaza

Vinete impaiate din: vinete, ceapa, ardei, morcov, telina, patrunjel, marar, usturoi, suc de rosii, sare, piper, untdelemn.

Ingrediente:Vinete impaiate

  • 6-7 vinete lunguieţe
  • 2 cepe
  • un ardei gras
  • un morcov
  • o telină
  • un pătrunjel
  • frunze de ţelină
  • mărar şi pătrunjel verde
  • câţiva căţei de usturoi
  • suc de roşii
  • sare
  • piper
  • 100 ml untdelemn

 

Mod de preparare:

Se spală fiecare vânătă, i se taie codiţa şi se crestează pe lung, dar nu complet, la capete să rămână prinse.

Se sărează în crestături şi se ung cu usturoi, se lasă 10 minute, apoi se şterg cu o cârpă curată şi se fierb puţin cu apă fierbinte. Se taie ceapa mărunt şi se înmoaie în untdelemn până devine aurie. Se adaugă morcovul, ţelina şi pătrunjelul, tăiate fideluţă, apoi verdeaţa tocată şi câţiva căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

Se sărează, se piperează şi se călesc toate în puţin untdelemn. Cu această compoziţie se umplu vinetele în crestături. Apoi vinetele se aşează într-o crâtiţă, se toarnă suc de roşii peste ele, se presară sare, piper şi se mai adaugă trei linguri untdelemn.

Se dau la cuptor ca să scadă bine tot sosul. Se pot servi calde sau reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.