Vinete gratinate provensale

Printeaza

O reteta de vinete gratinate provensal din: vinete, dovlecei, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, rosii, parmezan, ardei nucsoara, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Vinete gratinate provensale

  • 2 vinete subtiri, lunguiete potrivite ca marime
  • 2 dovlecei (zucchini) tineri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4-5 rosii bine coapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ardei
  • nucsoara
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa şi usturoiul felii subţiri, se aşază într-un vas termorezistent, se pudrează cu puţină sare şi se introduce în cuptorul bine încins până se înmoaie, fără a se rumeni.

Intre timp, se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece pentru a se coji de pieliţe, după care se taie felii.

Ardeiul se taie fâşii subţiri, iar vinetele şi dovleceii se taie rondele subţiri. Rondelele de vinete şi de dovlecei se rumenesc, într-o tigaie de teflon, fără ulei, până se înmoaie puţin, apoi se iau deoparte de pe foc. )

Se aşază, în straturi, feliile de vinete, dovlecei, roşii şi fâşii de ardei peste ceapa şi usturoiul din vasul termorezistent, adăugând peste fiecare strat nucşoară, cimbru, sare şi piper, după gust.

Se stropesc cu ulei de măsline, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pun la cuptor pentru circa 30 de minute. Se scoate folia, se presară parmezan ras şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. Se serveşte imediat.

Vinete gratinate provensale

Vinete gratinate provensale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.