Vinete gratinate cu bucatele de slănină

Printeaza

Vinete gratinate cu bucatele de slănină 

Ingrediente:Vinete gratinate cu bucatele de slănină

  • 5 vinete mici
  • ulei de măsline
  • 4 cepe mari
  • 100 g de bucăţele de slănină, subţiri
  • o cutie mică de pastă de roşii (140g)
  • 150 g de brânză gruyere rasă
  • 2 bucăţi de mozzarella
  • plante aromatice de Provence
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în felii subţiri de 0,5 cm grosime. Săraţi pe ambele părţi şi lăsaţi să se scurgă timp de 20 de minute. Uscaţi-le pe hârtie absorbantă, apoi ungeţi-le uşor cu ulei de măsline. Căliţi-le într-o tigaie mare şi lăsaţi la foc mic până când devin aurii şi foarte moi. Aveţi grijă să nu se ardă.

Decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi-o la foc mic în ulei de măsline, până când devine transparentă şi foarte moale. Daţi deoparte pe hârtie absorbantă. Căliţi bucăţelele de slănină la foc mic, pentru a scoate cât mai multă grăsime, fără să se prăjească. Scoateţi pe hârtie absorbantă.

Scurgeţi şi vinetele în acelaşi mod. Tapetaţi fundul unui vas mare termorezistent cu feliile de vinete. Feliile se pot suprapune pe două sau trei niveluri. Turnaţi uniform pasta de roşii peste vinete. Repartizaţi ceapa pe toată suprafaţa. Faceţi la fel cu bucăţelele de slănină, apoi acoperiţi cu brânza rasă.

Tăiaţi bucăţile de mozzarella în felii subţiri, pentru a putea acoperi întreaga suprafaţă a vasului. Puneţi puţină sare. Presăraţi piper şi plante aromatice de Provence. Puneţi la cuptor, până când mozzarella se topeşte în totalitate. Serviţi cald, cu salată verde.

 

Pofta bună!

1 comentariu

  1. VInete cu slanina? Nu prea merge, sincer iti spun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.