Vinete la gratar cu dressing de susan

Printeaza

O reteta de vinete la gratar cu dressing de susan din: vinete, ulei de masline, iaurt grecesc, pasta de susan, usturoi, zeama de lamaie, coriandru, patrunjel si menta.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari, taiate in felii cu grosimea de 2 cm
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g iaurt grecesc gras
  • 3 linguri pasta de susan (tahini)
  • 1 catel de usturoi mare, zdrobit
  • zeama de la 1 lamaie
  • cate 1 mana de coriandru, patrunjel si menta proaspata, plus frunze intregi pentru servit

 

Mod de preparare:

Se unge fiecare felie de vânătă cu ulei, apoi se asezonează. Se încinge grătarul sau o tigaie grill, peste care se pun feliile de vinete. Se lasă 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii şi moi.

Se amestecă iaurtul cu pasta de susan, usturoiul, zeama de lămâie şi ierburile aromatice, apoi se asezonează şi se adaugă peste vinetele rumenite pe grătar. Se servesc cu verdeţurile presărate deasupra.

Vinete la gratar cu dressing de susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.