Vinete felii cu sos de rosii

Printeaza

Vinete felii cu sos de rosii din: vinete, sare, usturoi, usturoi, faina, lapte, ou, ulei, suc de rosii, condimente, zahar.

Ingrediente:Vinete felii cu sos de rosii

  • 4 vinete mijlocii
  • sare
  • usturoi
  • 4 linguri cu faina
  • 1 ceasca plina cu lapte
  • 1 ou
  • 1 ceasca mare cu ulei
  • 1 cana cu suc de rosii
  • condimente
  • zahar

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele, le tăiaţi felii groase de 3-4 cm, le acoperiţi cu sare, puneţi deasupra lor un fund de lemn şi pe acesta, o oală plină cu apă. Lăsaţi 30 min să se scurgă sucul plin de toxine, spălaţi vinetele, le stoarceţi de apă, le treceţi prin făină, apoi prin aluat de clătite (făcut din: 1 ou, 3 linguri cu faină, sare şi lapte) şi le prăjiţi în ulei fierbinte.

Scoateţi pe şerveţele de hârtie pentru 5-10 min, puneţi pe platou. Sucul de roşii îl săraţi, îl condimentaţi cu mentă tocată sau cimbru, îndulciţi cu 1 lingură de zahăr şi-1 lăsaţi la foc mic 10 min. Serviţi în sosieră, lângă vinete sau turnat peste acestea.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.