Vinete delicioase impanate

Printeaza

O reteta gustoasa de vinete impanate din: vinete, ceapa, ulei, morcov, ardei gras, telina, marar, patrunjel, frunze de telina, sare, usturoi si piper.Vinete delicioase impanate

Ingrediente:

  • 2 vinete mai lunguieţe
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei pentru călit + 2-3 linguri ulei pentru tavă
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • mărar şi pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • frunze de la 2 ţeline
  • 2-3 linguri suc de roşii

 

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai codiţa.şi le crestezi pe lung, dar nu complet, ai grijă ca la capete să rămână prinse. Le sărezi în crestături, le laşi să stea 10-15 minute, apoi le fierbi 10-15 minute în apă fierbinte. Separat, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi morcovul şi ţelina trecute pe răzătoarea mare, ardeiul şi usturoiul tăiate mărunt, verdeaţa tocată, sare şi piper.

Cu această compoziţie umpli vinetele în crestături şi le legi cu frunze de ţelină, pe care le opăreşti puţin în apă fierbinte, ca să devină moi. Aşezi vinetele într-o tavă, adaugi peste ele ule­iul, sucul de roşii, sare şi piper.

Ţii vinetele la cuptor până le scade sosul. Sunt bune şi calde şi reci, presărate cu mărar sau pătrunjel, în funcţie de preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.