Vinete cu rosii la cuptor
PrinteazaVinete cu rosii la cuptor
- 2 vinete mai mari
- 1/2 kg roşii
- 4 cepe
- 3-4 căţei usturoi
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g smântână
- condimente
Mod de preparare:
Tai vinetele felii, le opăreşti în apă cu sare şi le laşi să se scurgă, apoi le prăjeşti în ulei încins. Tai ceapa solzişori şi o căleşti împreună cu usturoiul tăiat mărunt.
Roşiile le opăreşti, le cureţi de coajă şi le tai felii rotunde. Aşezi într-un vas un strat de vinete, unul de roşii, unul de ceapă, apoi presari condimentele, verdeaţa tocată, torni uleiul rămas, o ceaşcă de apă sau supă şi le dai la cuptor.
O poţi mânca rece sau caldă, garnisită cu smântână!
Vinete cu rosii la cuptor
Pofta buna!