Vinete cu rosii la cuptor

Printeaza

Vinete cu rosii la cuptor 

Ingrediente:Vinete cu rosii la cuptor

  • 2 vinete mai mari
  • 1/2 kg roşii
  • 4 cepe
  • 3-4 căţei usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • 100 g smântână
  • condimente

 

Mod de preparare:

Tai vinetele felii, le opăreşti în apă cu sare şi le laşi să se scurgă, apoi le prăjeşti în ulei încins. Tai ceapa solzişori şi o căleşti împre­ună cu usturoiul tăiat mărunt.

Roşiile le opăreşti, le cureţi de coajă şi le tai felii rotunde. Aşezi într-un vas un strat de vinete, unul de roşii, unul de ceapă, apoi presari condimentele, ver­deaţa tocată, torni uleiul rămas, o ceaşcă de apă sau supă şi le dai la cup­tor.

O poţi mânca rece sau caldă, garnisită cu smân­tână!

Vinete cu rosii la cuptor

Vinete cu rosii la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.