Vinete cu rodie si migdale

Printeaza

Vinete cu rodie si migdale din: vinete, roşii, migdale sau fistic, zeama de lămâie, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel verde, boabe de rodie, sare, piper.

Ingrediente:Vinete cu rodie si migdale

  • 1 kg vinete
  • 3 roşii mari
  • 1 pahar migdale sau fistic
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 căpăţână de usturoi potri­vită
  • 1 pahar de ulei de măsline
  • 2 linguri de pătrunjel verde tocat fin
  • boabe de rodie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureţi şi le laşi să se scurgă, apoi le toci. Aşezi vinetele într-un bol potrivit.

Usturoiul pisat îl amesteci cu zeama de la lămâi, cu sare şi piper şi torni amestecul peste vinete, amestecând tot tim­pul.

Adaugi puţin câte puţin ulei de măsline, dar dacă nu este nevoie, nu trebuie să pui tot paharul.

Adaugi apoi migdalele (sau fisticul), tocate cât mai fin şi roşiile fără pieliţe, tăiate cubuleţe.

Omogenizezi foarte bine şi aşezi pe un platou de servire.

Pentru cine doreşte, serveşti vinetele garnisite cu ceapă tăiată rondele sau felioare mici de lămâie, cât mai simetrice. înainte de servire, salata se ţine obligatoriu 1-2 ore la rece, în frigider.

Este o salată de vinete delicioasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.