Vinete cu pui (usor de preparat)

Printeaza

Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.

Ingrediente:Vinete_cu_pui

  • 1 pui
  • 3 vinete mijlocii
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi să stea astfel cel puţin jumătate de oră.

Apoi fiecare bucată o mai storci cu mâna ca să lase zeama, o dai prin făină şi o prăjeşti în ulei.

Porţionezi puiul şi înăbuşi bucăţile într-o lingură de ulei încins, apoi adaugi ceapa rasă şi 2-3 linguri de apă.

Aşezi vinetele prăjite peste bucăţile de pui, presari pătrunjelul verde tocat, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic, încă 10-15 minute, apoi dai la cuptor până când mâncarea este gata.

Vinete cu pui

Vinete_cu_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.